ניתוחים זעיר פולשניים הינם ניתוחים אשר מבוצעים על ידי שימוש בכלים מיוחדים המפחיתים את גודל החתכים הדרושים ומפחיתים את כמות הרקמות בגוף שנפגעות במהלך הניתוח.
לפרוסקופיה הינה סוג של ניתוח זעיר פולשני המבוצע באזור הבטן. כיום ניתן לבצע ניתוח לפרוסקופי כמעט עבור כל בעיה כירורגית בבטן ובכלל זה כריתת כיס מרה, כריתת תוספתן, כריתות כבד מסוימות ובקעים. בניתוח לפרוסקופי מבוצע שימוש בצינור דק עם מצלמה ומקור אור בקצהו המאפשרת למנתח להסתכל לתוך חלל הבטן על ידי התבוננות במסך ייעודי. לצורך הכנסת המצלמה המנתח עושה חתך בבטן באורך של כ-5 מילימטר ושני חתכים נוספים בגדלים שנעים בין 5-10 מילימטר המאפשרים הכנסה של כלים נוספים לחלל הבטן. כלים אלה מאפשרים למנתח לבצע את הניתוח מבלי לבצע חתכים גדולים בחלל הבטן.
לרוב, ההחלמה לאחר ניתוח לפרוסקופי הינה מהירה וקלה יותר מאשר לאחר ניתוח פתוח. הסיבה לכך נעוצה בגודל הקטן של החתכים, בכך שהרקמות בגוף כמעט ולא באות במגע עם הסביבה מחוץ לגוף ובכך שלא מבוצעת הזזה מרובה של איברים. כמו כן, לפרוסקופיה כרוכה בדרך כלל באיבוד קטן יותר של דם והמטופל יכול לחזור לשגרת חייו מהר יותר. יש לזכור שלמרות כל זאת, ניתוח לפרוסקופי יכול להיות כרוך בסיבוכים כדוגמת כאב וזיהומים כמו כל ניתוח. לעיתים יש צורך לעבור מניתוח לפרוסקופי לניתוח פתוח. מעבר זה תלוי בגורמים המתגלים במהלך הניתוח שלא ניתן היה לזהותם לפני כן. גורמים אלו כוללים ממצאים חריגים בבטן שלא היו ידועים, קושי של המנתח לראות את איברי הבטן בגלל מבנה ומיקום האיברים בבטן ודימום אשר לא ניתן להתגבר עליו בלפרוסקופיה. חשוב לזכור כי המעבר לניתוח פתוח מבוצע על מנת לשמור על הבטיחות של המטופל.
למרות שכיום ניתוחים רבים מבוצעים בשיטה לפרוסקופית ההחלטה על ביצוע ניתוח כזה נתונה בידי המנתח ותלויה בניסיון שלו בלפרוסקופיה בניתוחים ספציפיים, בסיבה בגינה מבוצע ניתוח ובבעיות רפואיות אחרות שהמטופל סובל מהן.
לקבלת ייעוץ נרחב בנושא או לקביעת תורים, אתם מוזמנים ליצור קשר עוד היום עם ד"ר רפאל מילר, לחצו כאן.